Sluit menu

Samen aan de slag

Behandelaanbod

Individuele behandeling

Wil je je eetpatroon normaliseren? Wil je stoppen met eetbuien of compensatiegedrag? Wil je inzicht krijgen in de functie van jouw eetstoornis? Of je lichaamsbeeld en -beleving onderzoeken? Dan heb je de eerste stap al gezet! En ik help je graag om je doelen te bereiken.
Samen brengen we je specifieke problemen in kaart. We gaan de patronen doorbreken die de eetstoornis in stand houden en zoomen in op jouw gedrag, gedachten en gevoelens. Met behulp van de laatste richtlijnen bepalen we op welke manier we aan jouw doelen gaan werken. Dit leggen we vast in een behandelplan, en met behulp van vragenlijsten evalueren we of we het goede pad te pakken hebben.

Groepsbehandeling

CBT-E is een speciale vorm van cognitieve gedragstherapie voor mensen met een eetstoornis. De behandeling richt zich onder andere op het normaliseren van het eetpatroon, het verminderen van de overwaardering van je lichaamsvorm en je gewicht en op het anders leren omgaan met alledaagse gebeurtenissen en negatieve gevoelens.
Als je gewicht, lichaamsvorm of het hebben van controle over eten een grote rol speelt in je leven is deze groepsbehandeling iets voor jou. Je vindt herkenning, voelt je begrepen en gesteund en je leert van elkaars succeservaringen. De groepsbehandeling bestaat uit 12 groepsessies, individuele evaluatiegesprekken en een follow-up bijeenkomst.
* voor de groepsbehandeling geldt een minimaal BMI van 20.

Online behandeling

Woon je niet in de buurt van Eindhoven? Heb je een drukke agenda? Of zijn er andere reden waardoor het lastig is om naar de praktijk toe te komen? Dan is een online behandeling ook mogelijk.
Met behulp van (veilig) beeldbellen, telefonische gesprekken, e-mail en online opdrachten kunnen we een goede digitale invulling geven aan jouw behandeling. Ik luister graag naar jouw verhaal en samen gaan we de juiste stappen zetten naar jouw herstel.